thefallingstones
 
 
henry_cumberbatch1

HENRY CUMBERBATCH<Singer>

Mijn Persoonlijke Biografie m.b.t. mezelf en m'n periode (als leadzanger🎤) van de FALLING🎼STONES.
Mag ik me voorstellen?....
Mijn naam is Henry Cumberbatch geboren op 13 september 1948 in Paramaribo-Suriname. In 1966, hebben 3 jeugdvrienden n.l. GLENN POCORNI, BENNY GELENBRECHT en wijlen GUILLAUME BRACELLI†(🙏🏽R.I.P😇) en ik gestaan aan de wieg van de (toenmalige  beatgroepformatie) The F-STONES! GLENN POCORNI is de initiator+oprichter van de F-STONES geweest! Vanaf de oprichting(1966) tot aan de ontbinding van de groep, zo ongeveer, medio 70ger jaren, heb ik deel mogen uitmaken van deze (voor Surinaamse begrippen) legendarische muziekformatie. In 1968 had ik de eer, te worden uitgeroepen tot de 1e Surinaamse -Beatgroup-TV (STVS)-STAR/leadsinger🎤. In 1970,de F-STONES was inmiddels uitgegroeid van een beatgroup, bestaande uit 5 man, tot een ware muziekformatie, met 2 zangers erbij, n.l. LOUIS WINDZAK+ETTO SEDNEY, een keyboardplayer🎹+een complete blaasformatie🎷🎺. Ook (GLENN POCORNI) bandleider tevens bassist, zong af+toe zijn deuntje als solozanger mee! In dat jaar(1970) maakten wij, toen een trip door het Caraibisch gebied, waarbij we ook Trinidad bezochten en daar onze 1e plaat opnamen. Waaronder de alom bekende EIGEN compositie (DON'T HANG ME HIGH) geschreven door ROY MACDONALD+wijlen MILTON KAMERLING†(R.I.P 🙏🏽) en gearrangeerd door de F-STONES!! Tot op heden wordt dit nummer (ik mocht  het vertolken) door pakweg alle Surinaamse 60gers en daarboven,geassocieerd met de F-STONES-periode van de jaren 70.
 
Kort na het uitkomen van de zojuist genoemde plaat, vertrokken een paar leden voorgoed naar Nederland. Met de overgebleven leden+wat toegevoegde, hebben we toen een trip gemaakt naar Ned, alwaar we een paar keren in't voorprogramma van de Twinkle-Stars (met Oscar Harris+Billy Jones† (R.I.P) mochten staan. Na een paar weken in Ned vertoefd te hebben, keerden een deel (waaronder BENNY ALWART/bassist+ik) terug naar Su! Het andere deel had besloten zich in Ned te vestigen. Terug in Su hebben de overgebleven leden wederom andere musici aan de groep toegevoegd w.o Humphrey Campbell(vokalist) en z'n broer John"Twiggy"(saxofonist). Tussendoor werd ERWIN BOUTERSE er ook nog bijgehaald. De groepsnaam werd gaandeweg veranderd in NICE & EASY!
 
Daarna heb ik ook ongeveer 1 jaar deel uitgemaakt van de groep Combo-Five, samen met o.a wijlen RAGMAT AMATSTAM†(R.I.P)+J.Fullington! Kort daarna werd ik door de toenmalige manager van hotel Torarica(Dhr.Frank Robles)benaderd om de plek van wijlen EWALD KROLIS†(R.I.P),die op't punt stond naar Ned te vertrekken, binnen de Torarica-houseband, in te nemen. Tot aan m'n vertrek op 1 sept 1978 naar Ned,heb ik van deze formatie deel uitgemaakt! Tussendoor trad ik af+toe ook nog tijdens shows en diverse  TV-programmas op. Onder auspiciën van Borger Breedveld werd er ook een TV-show rondom Annemarie Hunsel en ik gecreëerd n.l The King Henry+Queen Mary TV-Special!
 

<== RETURN